Mijn missie: “Mensen van hun klachten afhelpen, en ze daardoor nieuwe ruimte geven om anders te kunnen kijken naar gebeurtenissen”.

Het zien veranderen van een emotie tijdens een behandeling is mijn drijfveer. Hier haal ik heel erg veel voldoening uit en geeft mij veel energie.

Mijn passie voor EMDR

Al vroeg maakte ik de keuze voor de hulpverlening, en daardoor zat ik op een dag bij de open dag van de sociale academie in Groningen samen met mijn moeder. Bij de verwelkoming van eventuele nieuwe studenten sprak een docent de zin: “Wanneer je tot het bijna irritante aan toe nieuwsgierig bent, zit je hier helemaal goed!” Mijn moeder keek mij aan en zei: “Blijf jij maar zitten, jij bent hier op je plek!”

En dat klopte, al zo lang ik weet ben ik nieuwsgierig, naar mensen. Hun levensverhalen, de kijk die mensen op de wereld hebben, wat mensen drijft maar ook wat en waardoor het soms moeilijk is om verder te gaan met hun leven. Ik besloot de opleiding te gaan doen en kwam er achter dat hulpverlenen goed bij mij past. Mijn nieuwsgierigheid kan ik goed gebruiken om mensen verder te helpen. Maar met alleen nieuwsgierigheid ben je er niet. In 2008 studeerde ik af en kreeg ik de mogelijkheid om veel meer vaardigheden te ontwikkelen en die toe te passen in mijn werk.

Binnen de hulpverlening kwam ik in aanraking met EMDR. Een behandelvorm die mij mateloos interesseerde. Toen ik voor het eerst het resultaat van een behandeling zag dacht ik: “dit is wat ik wil gaan doen!”

In 2018 heb ik de opleiding gedaan en heb zelf een paar keer mogen ondervinden wat het effect van een behandeling is. Na deze opleiding heb ik de knoop doorgehakt. Ik begin voor mijzelf zodat ik mijn missie elke dag in de praktijk kan brengen. Het verhelpen van nare herinneringen aan een gebeurtenis, waardoor iemand weer een beetje meer zichzelf kan zijn.

Elk verhaal doet er toe, of dat nou een bevallingstrauma, een jeugdtrauma of een andere nare ervaring is. Het is fijn en heel waardevol om hulp te verlenen in elk uniek verhaal.

Bianca de Moor – Arends